Domov » Projekti

Savinjčani beremo 2011/2012

15 maj 2012 Brez komentarja

Blagor ženskam, ki zmorete v teh časih z dušo kot kanglico zajemati iz najčistejših izvirov, ki v teh časih iz kraljičen na zrnu graha ne postanete tečne in depresivne ženske, in blagor moškim, ki ne dopustite, da se vaša moč Petra Klepca porabi za kaj drugega kot za to, da našo dolino spremenite v dolino moči in upanja.

V tej veri vas vabimo k branju za bralno značko odraslih Savinjčani beremo, ki se v sezoni branja 2011/2012 začenja na dan splošnih knjižnic, 20. novembra 2011. Naredili smo seznam branja. Kako slišne in kako vidne so vsebine, ki smo jih izbrali, boste presodili sami, radi bi le, da veste, da smo izbrali dobro.

Naj povemo, da izbora za branje nismo prilagodili zalogi gradiva v knjižnicah naše knjižnične mreže, ampak izpovednosti, sporočilnosti, ganljivosti, duhovitosti, aktualnosti in še čemu. Če ne boste našli prostega izvoda za branje, si ga rezervirajte. Slej ko prej boste na vrsti.  Čas izposoje izbranih naslovov je skrajšan na dva tedna. Razpoložljivi izvodi bodo ves čas krožili med enajstimi enotami naše knjižnične mreže. Z vašo izkaznico si jih lahko sposodite v katerikoli enoti. A najbrž boste do maja 2012, ko je predvidena zaključna prireditev, lahko prebrali vsaj pet naslovov od predlaganih.

Knjižničarke v naših enotah že čakajo, da se včlanite. Strpnost naj bo naša vrlina, kar zadeva izposojo gradiva za branje, kar pa  zadeva branje samo, naj bo vrlina v tem, da preberemo, da smo dojemljivi, da povemo drugim in smo pri tem iskreni.

 

Zgibanka – stran 1

Zgibanka – stran 2

* Projekt je v 85% finančno podprl LEADER program (Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja ter MGPG) in je del Načrta izvedbenih projektov za leto 2011 Lokalne akcijske skupine Spodnje Savinjske doline.*

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!