Domov » Arhiv prireditev 2022-Prebold

Zgodbe iz Rečnikove hoste ozelenile preboldsko knjižnico

21 april 2022 Brez komentarja

V četrtek, 21. aprila 2022, smo se v Občinski knjižnici Prebold pred bližajočim se dnevom Zemlje na pravljični uri posvetili zelenim vsebinam. Svojo avtorsko slikanico z naslovom »Zgodbe iz Rečnikove hoste: Gozdni bonton« je predstavila Karmen Kukovič.

Otroci so uvodoma povedali, da se še posebno spomladi radi odpravijo v gozd občudovat mogočna drevesa, poiskat kakšno cvetlico, opazovat gozdne živalce. Ker pa je bil na pravljični četrtek poseben dan, je v knjižnico prišlo drevo Srečko iz Rečnikove hoste z zelo poučno zgodbo o živalskih prijateljih, ki se jim v gozdu začno dogajati nenavadne nezgode. Vsi pripetljaji vodijo do človeške družine s tremi malimi kričači … Ljudje velikokrat ne razmišljamo, kako odvrženi odpadki vplivajo na gozdne živali, gozdno rastje, vodo v potoku, podtalnico. Vsi pa vemo, da v naravi vlada ravnovesje in če se to poruši, bomo posledice prej ali slej občutili vsi zemljani. Še kako koristno je poznati in spoštovati gozdni bonton, nam je povedalo drevo. S tem spoznanjem so se strinjali tudi mali nadobudneži, z zagotovilom, da bodo še naprej vestni čuvarji narave.

V ustvarjalnem delu pravljične ure so si otroški prstki izdelali papirnate gozdne živali v obliki kronic ali zapestnic, domišljija pa jih je popeljala tudi v poustvarjanje drevesnih krošenj, pod katerimi se skrivajo siničke, veveričke, lisičke in tudi kakšen pogumni medved.

Besedilo: Lea Felicijan

Fotografije: Janez Susman

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...