Domov » Arhiv prireditev 2018 - Žalec

ŽENSKA RUTA na decembrskem druženju študijsko bralnega kluba v sodelovanju Medobčinske splošne knjižnice Žalec in Upi Ljudske univerze Žalec

6 december 2018 Brez komentarja

Decembrsko študijsko bralno druženje je najprej zadišalo po kavi. Cankarjevo leto je, ena od članic je ponudila, da skuha kavo na svoj način. S prijetnim vonjem iz skodelic smo poslušali predstavitev ženskih junakinj  iz slovenskega leposlovja, ki ga je na izviren in duhovit način predstavila Lucija Cestnik. Teodora iz romana Pod svobodnim soncem, sojenje Agati Sshwarzkobler, loško ženstvo iz Visoške kronike, ženske ljudskih pesmi in še nekaj je bilo teh v Lucijini pripovedi, ki so bile iztočnica za pogovor v nadaljevanju.

Nismo zaobšli žensk knjižničark. Dr. Svetlana Slapšak je v zadnji sobotni prilogi Večera, na kar nas je opozorila direktorica knjižnice Jolanda Železnik, konkretno in pohvalno govorila o knjižničarjih kot gibalu družbenih odnosov. To je bil spet povod za pogovor o tem, kakšno vlogo so imeli knjižničarji nekdaj in kakšno imajo danes.

V januarju 2019 se bomo pogovarjali o zgodbah, kjer prepoznamo položaj in vlogo ženske v družini in družbi v različnih koncih sveta. Vabimo vas, da pridete in predstavite svojo zgodbo.

Irena Štusej
Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...