Domov » Arhiv prireditev 2017 - Žalec

ZAPRAŠENI HMELJ – majsko srečanje študijsko bralnega kluba

4 maj 2017 Brez komentarja

Na zaključno srečanje študijsko bralnega kluba, letos imenovanega Zaprašeni hmelj, smo povabili Sabino Palir, vodjo programa turizem na ZKŠT Žalec. Želeli smo predstaviti zamisli naših druženj za popestritev dogajanja v Žalcu, in sicer v povezavi s Fontano piv. Gostja je prinesla s sabo precej delovnega materiala, iz katerega je razvidno, kako bogat program različnih turističnih aktivnosti so že pripravili. Nekatere so se povsem prekrile z našimi idejami, razen z s tremi, in sicer:

  • Mlade družine odhajajo tja, kjer so dejavnosti za otroke. Niso dovolj le igrala, potrebna je animacija, ki lahko vključuje igre, risanje hmeljne kobule, iskanje zaklada (v povezavi s hmeljem), učenje pesmice in podobno. Predlagamo stalno ponudbo sladkega za otroke, in sicer sladoleda ali sladkorne pene. Oboje naj bi bilo zelene barve in zdravo. Na območju občine imamo kar nekaj mladih, ki razvijajo zdrave gurmanske produkte, morda bi lahko bil žalski sladoled ali sladkorna pena njihov naslednji projekt.
  • Kulinarična ponudba gostincev naj bi obvezno vsebovala štajerske tople kumare in zabeljen stročji fižol. Oboje imajo radi tudi otroci.
  • Na zeleni okolici Fontane piv bi lahko stale premične oz. prilagodljive kulise za uprizarjanje iger, skečev in podobnega. Da bi dobili čim širši razpon tekstov s tematiko obiranja hmelja in podobnega, bi izvedli razpis, na katerega bi se lahko avtorji odzvali z različnimi zvrstmi. Te bi potem ponudili v izvajanje gledališkim sekcijam kulturnih društev Spodnje Savinjske doline. V času sezone točenja piv bi se mesečno ali tedensko na odru zgodil en gledališki dogodek.

Študijsko bralni klub se zahvaljuje Sabini Palir, da si je naše ideje zapisala.

Če so bila to sezono druženja v znamenju hmelja, bodo morda že naslednjo sezono spet povsem literarna. Vabimo vas, da se nam pridružite.Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...