Domov » Arhiv prireditev 2024 Žalec

Zaključno druženje Sožitja s pravljico v Občinski knjižnici Žalec

10 junija 2024 Brez komentarja

Varovanci Sožitja so se tudi v sezoni 2023/2024 enkrat na mesec družili s pravljico v Občinski knjižnici Žalec. Irena Štusej sem jim pripovedovala eno ljudsko in eno avtorsko pravljico, peli smo, nadvse pa so imeli radi uganke. Njihovi odzivi na dogajanje v zgodbah so neprecenljivi, vedno iskreni, srčni in neustavljivi.

V začetku junija smo imeli zaključno druženje te sezone. Povabili smo tudi starše oz. skrbnike, z veseljem so se odzvali. Poslušali so klasično pravljico Volk in sedem kozličkov. Pravljico so tokrat slišali in videli prek kamišibaj oblike pripovedovanja. Klasičnih pravljic z vedno lačnimi volkovi v nobeni sezoni niso poslušali, tokrat pa smo se odločili za eno od njih, da so starši lahko videli njihove navijaške, odobravajoče ali pa nasprotne odzive.

Sledila je podelitev priznanj za sodelovanje na druženjih. Izročala jih je direktorica knjižnice Jolanda Železnik in vsakemu stisnila roko. Za spominsko fotografiranje smo izdelali poseben okvir, nastale so ganljive in spomina vredne fotografije. Nataša Koren, ki bo v novi sezoni prevzela druženja s Sožitjem, je v zaključku prireditve z zabavnimi ugankami razvedrila vzdušje.

Sledilo je druženje ob skromni pogostitvi.

Irena Štusej

Deli vsebino na facebook-u...