Domov » Arhiv prireditev 2022-Prebold

Zaključna prireditev ob koncu projekta Mali Savinjčani beremo – Prebold

17 maj 2022 Brez komentarja

Torkovo dopoldne 17. maja 2022 bo zagotovo ostalo v prijetnem spominu 62 otrokom Vrtca Prebold. To je bil namreč dan, izbran za zaključek projekta Mali Savinjčani beremo, ki je potekal v organizaciji Medobčinske splošne knjižnice Žalec (enota Prebold) in Vrtca Prebold.

Mladim bralcem so v posameznih igralnicah vzgojiteljice najprej pripravile pravljične urice. Z zanimanjem so prisluhnili zgodbicam o radovednih žabicah, o pošastih, ki imajo čustva, in o gozdnem bontonu. Tudi zapeli so in povedali, da knjige nosijo pomembna sporočila, če jih le znamo poiskati in slišati. Slovesni zaključek, ki ga je povezovala knjižničarka Lea Felicijan, je nato potekal v atriju Vrtca Prebold. Z izbranimi besedami so otroke nagovorili podžupan Občine Prebold Marko Repnik, ravnatelj Osnovne šole Prebold Peter Žurej, vodja Vrtca Prebold Mateja Matko in direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik. Toda glavno presenečenje je bilo šele na vrsti. Malim nadobudnežem je v sklopu projekta »Čebela BERE med!« in v družbi knjižničarke Tine Štrajher prišla čestitat prikupna maskota čebelice, iz rok podžupana Marka Repnika pa je nato vsak otrok prejel medaljo.

Celoletno sodelovanje med knjižnico in vrtcem skozi projekt seveda ne bi bilo tako uspešno brez vzgojiteljic – Lidije Selič, Metke Štorman, Magde Motoh, Mateje Končina, Polone Fonda in Suzane Martinčič, ki so otroke, njihove starše, skrbnike in druge družinske člane skrbno usmerjale v književni domišljijski svet.

Besedilo: Lea Felicijan

Fotografije: Ivan Lipičnik

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...