Domov » Arhiv prireditev 2022 - Braslovče

Zaključna prireditev Mali Savinjčani beremo – Braslovče

1 junij 2022 Brez komentarja

V sredo, 1. junija 2022, se je tudi v Braslovčah sklenil projekt Mali Savinjčani beremo. Tokrat je skupaj s starši in z veliko spodbudo 20 vzgojiteljic in vzgojiteljev bralo 144 otrok iz osmih skupin Vrtca Bambi in Vrtca Braslovče s podružnicama Trnava in Letuš. Zaključna prireditev je potekala v dvorani Doma kulture Braslovče.

Po uvodnih besedah Sergeje Malus, vodje Vrtca Braslovče, so mlade bralce nagovorili še Jolanda Železnik, direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec, Taja Steblovnik, direktorica Vrtca Bambi, in Boštjan Bradeško, ravnatelj Osnovne šole Braslovče. Po spodbudnih in pohvalnih besedah je sledil nastop dijakov tretjega letnika Gimnazije Celje – Center, ki so z mentorji Sandro Marguč, Špelo Lužar, Urbanom Kolarjem, Sašom Šoncem in Tanjo Bračun pripravili pravljico z naslovom Reševanje polarnega sveta.

Kot zadnji je na oder stopil Tomaž Žohar, župan Občine Braslovče. Besede, ki jih je namenil svojim mladim občanom, so bile polne zanosa in ponosa. Ponosni pa so bili tudi mali bralci, ki so s široko odprtimi očmi zrli na veliki oder, kamor so bili povabljeni, da je vsak izmed njih v znak priznanja prejel medaljo. Župan jih je skupaj z Lauro Jelen iz Občinske knjižnice Braslovče osebno izročil vsakemu posebej. Iskren stisk roke in topel pogled, ki ga je bil deležen vsak izmed njih, je prižgal ogenj ponosa v mladih srcih, ki bijejo za našo skupno prihodnost. Od nekje daleč je kot presenečenje priletela še velika, prikupna čebela. Prav nihče se je ni bal. Tako mehka in nagajiva je bila. Bralne medalje, prav tako z znakom čebele kot zaščitni znak projekta »Čebela BERE med«, pa so njihovo veselje in navdušenje ponesle daleč naokrog.

Verjamemo, da bodo ti otroci brali tudi v prihodnje. Nekateri še eno leto pod okriljem vrtca, drugi kot prvošolčki, malo bolj zares. Mogoče kdo izmed njih navduši tudi koga izmed prijateljev, družinskih članov ali znancev. In to je cilj, ki ga želimo z našim skupnim projektom doseči vsi mi. Knjižničarji in vzgojitelji otrok, ki se skozi vse leto trudimo spodbujati branje in ljubezen do knjig. Naj se ta prebujena ljubezen ohrani in razvija, kot je že davnega leta nazaj povedal Primož Trubar: brati inu obstati.

Laura Jelen

Fotografije: Ivan Lipičnik

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...