Domov » Arhiv prireditev 2021 - Žalec

Zaključek projekta Mali Savinjčani beremo v žalskih vrtcih

4 junij 2021 Brez komentarja
Branje in pripovedovanje pravljic od nas zahteva le otroka in čas, da lahko naše najmlajše že v predšolskem obdobju popeljemo v čudoviti svet domišljije.
Otroci, starši, stari starši ter vzgojiteljice in pomočnice so tudi v tem šolskem letu spodbujali branje ter širili besedni zaklad, saj so vsi skupaj sodelovali v projektu Mali Savinjčani beremo.
Za otroke žalskih vrtcev, ki so brali v projektu MALI SAVINJČANI BEREMO, smo z vrtci Žalec sodelovali pri desetih zaključnih prireditvah. Zaradi izrednih razmer smo morali omejiti število otrok na zaključni prireditvi, zato se jih letos niso mogli udeležiti tudi starši. Vse prireditve smo izpeljali v dopoldanskem času, ko nas je grelo sonce.
V torek, 1. junija 2021, smo se zbrali na dvorišču vrtca v Žalcu. Mladi bralci so si najprej ogledali igrico Lili in Leon, katero so pripravile vzgojiteljice. Mala navihana in vedoželjna deklica Lili zelo rada bere. Tega pa ne moremo reči za Leona, navihanega fanta, ki mu knjige ne dišijo. V igrici sta najmlajše spomnila, kako se morajo obnašati v knjižnici, katere knjige najdejo v knjižnici, prebrala sta jim nekaj ugank in pesmic z rimo ter pravljico o volku, ki je hotel spremeniti barvo. Z volkovo pomočjo sta Lili in Leon navdušila otroke, saj se je ves čas slišal vesel otroški smeh. Otroke so pozdravili ravnateljica vrtca Natalija Starič Žikič, namestnik vodje urada za negospodarstvo občine Žalec Matej Pinter in direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik. Zadnja gostja je bila presenečenje, katerega so otroci z navdušenjem pozdravili. Mednje je prišla naša nova maskota, čebelica. Pozdravila je otroke in vzgojiteljicam razdelila rožice. Vzgojiteljicam posameznih skupin je knjižničarka Irena Verbič razdelila vrečke z medaljami in knjižico Čebela bere med. Po predstavi so skupine odšle nazaj v svoje igralnice, kjer so jim vzgojiteljice razdelile medalje in knjižice.
 
V sredo, 2. junija 2021, so si igrico Lili in Leon ogledali otroci v vrtcih Griže, Zabukovica in Liboje. Otroke sta pozdravila pomočnica ravnateljice vrtca Sabina Žličar, namestnik vodje urada za negospodarstvo občine Žalec Matej Pinter ter knjižničarka Valerija Jerman. Ogled predstave je tudi tukaj razveselili otroke in odrasle. Z aplavzom so otroci nagradili nastopajoče z željo, da jih drugo leto zopet obiščejo. Velik aplavz pa so si prislužili tudi otroci, ki so pridno brali in bili zato še posebej nagrajeni, saj je knjižničarka Nina Trbovšek vzgojiteljicam razdelila medalje in slikanice za pridne bralce.
 
V četrtek, 3. junija 2021, so nagrade za pridno branje prejeli otroci vrtcev v Novem Celju, Petrovčah in Levcu. Pozdravili so jih pomočnica ravnateljice vrtca Sabina Žličar, namestnik vodje urada za negospodarstvo občine Žalec Matej Pinter ter knjižničarki Renata Novak in Nina Trbovšek. Za zabavo so najprej poskrbele vzgojiteljice z igrico Lili in Leon, maskota čebelica pa je skupaj s knjižničarkama razdelila medalje in knjižice vzgojiteljicam. Navdušeni mladi bralci so celo zapeli in se odločili, da se bodo tudi prihodnjo sezono potopili v čudežni svet domišljije z branjem v projektu Mali Savinjčani beremo.
 
V petek, 4. junija 2021, so nas nestrpno in polni pričakovanja pričakali otroci vrtca Trje, vrtca Šempter v Savinjski dolini in vrtca Ponikva. V vrtcu Trje je zbrano druščino na začetku pozdravila pomočnica ravnateljice Sabina Žličar, namestnik vodje za negospodarstvo Občine Žalec Matej Pinter in knjižničarka Karmen Kreže. V vrtcu Šempeter v Savinjski dolini, kjer trenutno gostuje tudi vrtec Ponikva, pa sta zbrano druščino pozdravili ravnateljica vrtca Natalija Starič Žikič in vodja urada za negospodarstvo Občine Žalec Nataša Gaber Sivka ter knjižničarka Karmen Kreže. Predstava Lili in Leon je nasmejala tako otroke kot tudi njihove vzgojiteljice, pomočnice vzgojiteljic in ostale goste. Maskota čebela je vzbudila veselje in prižgala marsikatero iskrico v očeh otrok. Knjižničarka Tanja Pilih je vzgojiteljicam razdelila vrečke z medaljami in knjižicami Čebela bere med, katere so potem v svojih igralnicah dobili otroci. Na koncu so vsi potrdili, da se v naslednji sezoni bralnega projekta Mali Savinjčani beremo zopet srečamo.
 
Besedilo: Irena Verbič, Nina Trbovšek, Karmen Kreže
Fotografije: Ivan Lipičnik, Nina Trbovšek, Tanja Pilih
 
Nekaj utrinkov zaključnih prireditev Mali Savinjčani beremo za otroke vrtcev Šempeter, Ponikva in Trje . . .

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...