Domov » Arhiv prireditev 2022 - Žalec

Zaključek projekta Mali Savinjčani beremo v žalskih vrtcih

31 maj 2022 Brez komentarja
Za otroke žalskih vrtcev, ki so brali v bralnem projektu Mali Savinjčani beremo, smo z Vrtci Žalec sodelovali pri 12 zaključnih prireditvah od 24. do 31. maja 2022. Čeprav letos ni bilo več omejitev druženja, smo vse prireditve izpeljali v dopoldanskem času v posameznih oddelkih.
Otroci so uživali v naravi ob gledanju igrice o Lili in Leonu. Navihana mlada bralca sta zabavala vzgojiteljice in otroke z dramatizacijo knjige Goska Lučka, ki je bila letos na seznamu za bralni projekt Mali Savinjčani beremo, ki ga vsako leto organizira Medobčinska splošna knjižnica Žalec. Otroci so glasno sodelovali, saj so knjigo poznali. Vse zbrane sta na zaključkih pozdravili ravnateljica vrtca Natalija Starič Žikič in maskota čebele. Navihana čebela je z razgibanim nastopom pozdravila mlade bralce. Tudi letos je bralni projekt Mali Savinjčani beremo potekal v sklopu projekta Čebela BERE med.
V torek, 24. maja, so si igrico najprej ogledali otroci iz vrtcev v Žalcu. Direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik je vzgojiteljicam razdelila medalje za 87 pridnih malih bralcev. S predstavo so vzgojiteljice razveselile tudi mlade bralce na Ponikvi. Vzgojiteljicam je bibliotekarka Karmen Kreže predala devet medalj za mlade bralce. Medaljo je dobil tudi bralec, ki ni v vrtcu, pa je vseeno sodeloval v projektu.
V petek, 27. maja, so vzgojiteljice z igrico razveselile otroke v vrtcih Griže, Zabukovica in Liboje. Direktorica Jolanda Železnik je vzgojiteljicam predala medalje za 60 pridnih bralcev. Otroci so uživali ob gledanju igrice o Lili in Leonu ter ob zabavnem nastopu velike čebele.
Ponedeljek, 30. maj, je z igrico navdušil mlade bralce v enotah vrtcev Trje in Šempeter. 33 bralcev v enoti Trje je pozdravila direktorica Jolanda Železnik in vzgojiteljicam predala medalje. V enoti Šempeter je sodelovalo 74 malih Savinjčanov, zato so morale vzgojiteljice dvakrat odigrati igrico. Vsi bralci so dobili medalje, ki so jim jih po končani predstavi razdelile vzgojiteljice.
Danes, 31. maja, smo obiskali enote v Petrovčah, Novem Celju in Levcu, tudi tu so bili otroci navdušeni nad predstavo, ki so jim jo pripravile vzgojiteljice, še bolj pa so bili ponosni na prejete medalje, ki predstavljajo, da otroci radi in veliko berejo.
 
Besedilo: Irena Verbič in Karmen Kreže
Fotografije: Ivan Lipičnik, Irena Verbič, Karmen Kreže, Tina Uranko
Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...