Domov » Arhiv prireditev 2022 - Polzela

Zaključek projekta Mali Savinjčani beremo v Vrtcu Polzela

21 april 2022 Brez komentarja

V četrtek, 21. aprila 2022, smo v telovadnici Vrtca Polzela sklenili dva projekta branja za najmlajše: Škratovo bralno značko, ki je že stalna spremljevalka vrtčevskih otrok na Polzeli, in projekt Mali Savinjčani beremo, ki tako kot vsa leta prej krepi vezi med vrtcem in občinsko knjižnico.

Slavnostni zaključek je pripravila OŠ Polzela – enota Vrtec Polzela in Andraž. V projektu je sodelovalo 131 otrok, ki so skupaj s starši in vzgojiteljicami prebirali, se pogovarjali in ustvarjali na temo knjižnih junakov. Po uvodnem nagovoru mag. Bernardke Sopčič, ravnateljice OŠ Polzela, nas je navdušila priredba igre po otroški slikanici Ele Peroci Moj dežnik je lahko balon, ki so jo pripravile vzgojiteljice vrtca. Pridnim bralcem sta spregovorila, čestitala in podelila medalje podžupan Občine Polzela Miloš Frankovič ter direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik.

S projektom spodbujanja branja predšolskih otrok poskušamo starše in otroke opozoriti, naj ne pozabijo, da tisti, ki beremo, bogatimo domišljijo in svoj besedni zaklad, z vsako prebrano stranjo se naučimo nekaj novega in resnično nam nikoli ni dolgčas.

Besedilo: Renata Novak

Fotografije: Ivan Lipičnik

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...