Domov » Arhiv prireditev Žalec 2014, Projekti

Z Nežo Maurer, gostjo zadnjega srečanje študijsko bralnega krožka Beremo z Manco Košir

6 maj 2014 Brez komentarja

6. maja 2014 je bilo v Medobčinski splošni knjižnici Žalec zadnje srečanje študijsko bralnega krožka Beremo z Manco Košir v tej sezoni. Gostja je bila Neža Maurer, ki smo jo posebej za to druženje pripeljali iz Škofje Loke. Študijsko bralni krožek, ki šteje 23 članov in se srečujemo enkrat mesečno, vodita Irena Štusej iz žalske knjižnice in Biserka Neuholt Hlastec iz UPI Ljudske univerze Žalec.

Gostja je na večeru duhovito in nasmejano pripovedovala o svojem življenju. Člani smo jo ves večer razvajali z drobnimi pozornostmi, pa naj bo to laskanje njeni poeziji, njenemu pripovedovanju, belim svilnatim lasem, njenemu smehu. Ljubezen je neusahljivi vrelec, ki  s starostjo ne usahne, je povedala. Med pogovorom smo pesnici podarili ruto, naslikano posebej zanjo. Tudi člani smo prinesli svoje rute in si jih na večeru izmenjali. Ruta je namreč kos oblačila,ki je še poseben značilen za pesnico Nežo, sicer pa smo si na večeru pripovedovali o pomenu rute med narodi, posebej v islamu in krščanstvu.

Člani študijsko bralnega krožka smo že izdelali tematska srečanja za naslednjo sezono branja, ki se začnejo oktobra 2014. Vabimo vse, ki bi se nam želeli pridružiti.
 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!