Domov » Arhiv prireditev 2020 - Prebold

Viki Grošelj: Najvišji vrhovi celin

14 januar 2020 Brez komentarja

V torek, 14. januarja 2020, je v Občinski knjižnici Prebold gostoval znani slovenski alpinist Viki Grošelj s predavanjem o najvišjih vrhovih celin. Preplezati najvišje vrhove vseh sedmih celin našega planeta je eden izmed bolj zaželenih izzivov pustolovcev in tistih alpinistov, ki jim je pustolovščina pomemben del njihovega življenja. Zaradi barvitosti in razkošnosti razlik med posameznimi gorami in pokrajinami ter celinami bi na Zemlji težko našli zanimivejši gorniški izziv.

V sliki in besedi nas je predavatelj popeljal na Everest, najvišji vrh Azije in sveta obenem, na Aconcaguo, najvišjo goro Južne Amerike, Denali, ki je najvišji v Severni Ameriki, na afriški Kilimandžaro, antarktični Vinson, evropski Mont Blanc in avstralski Kosciusko. Ob predavanju je predstavil še svojo zadnjo knjigo z naslovom Najvišji vrhovi celin. 

Zanimiv večer, ki ga je pripravila knjižnica skupaj s Planinskim društvom Prebold, je imel tudi humanitarno noto, saj so bili prostovoljni prispevki namenjeni pomoči prebivalcem Nepala po katastrofalnem potresu leta 2015, ki ga je Grošelj doživel in preživel v Nepalu.

Besedilo: Lea Felicijan
Fotografije: Ivan Lipičnik

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...