Domov » Arhiv prireditev Prebold 2014

Večer na Zofi: Večer Neže Maurer z odprtjem njej posvečene razstave

11 november 2014 Brez komentarja

V torek, 11. novembra 2014, je v soorganizaciji JSKD Žalec in MSK Žalec v Občinski knjižnici Prebold potekal že 14. Večer na Zofi. Tokrat smo v knjižnico pripeljali razstavo o življenjski poti Neže Maurer, v kateri sta v sliki in besedi predstavljena bogato ter razgibano življenje in delo te znane slovenske umetnice.

Gre za gostujočo razstavo, njena avtorica je Stanka Ledinek iz Knjižnice Velenje. Ideja o razstavi se je porodila pred štirimi leti, ko je Neža Maurer dopolnila 80 let. »Pesnica me spremlja že iz gimnazijskih let, ko sem jo ‘odkrila’. Njeno iskanje dobrega v sebi, ljudeh in okolici je name naredilo izjemen vtis, prav tako njena predanost ljubezni,« je povedala Ledinekova.

Voditelj večera Marko Repnik je zbranim predstavil Nežine številne iskrive misli, s knjižničarko Leo Felicijan sta prebirala njeno svojstveno poezijo. Na zofo je kot pobudnica razstave v Preboldu sedla tudi Manuela Fonda. Za glasbeni program je poskrbela vokalna skupina Candela. Prireditve se je udeležil župan Občine Prebold Vinko Debelak, prav tako direktor Knjižnice Velenje Vlado Vrbič.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!