Domov » Arhiv prireditev 2016 - Prebold

Večer na Zofi: Likovna sekcija Žalec

18 oktober 2016 Brez komentarja

V torek, 18. oktobra 2016, je v Občinski knjižnici Prebold potekal Večer na Zofi. Soorganizatorja prireditve, in sicer žalska območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti in Medobčinska splošna knjižnica Žalec, sta tokrat gostili Likovno sekcijo Žalec. Mag. Marko Repnik se je pogovarjal z Jankom Melanškom, vodjo likovne sekcije, in mag. Urošem Potočnikom, mentorjem likovne sekcije.

Začetki Likovne sekcije Žalec segajo v leto 2001. Člani so se takrat pod imenom Foto-likovna sekcija prvič predstavili z razstavo v Medobčinski splošni knjižnici Žalec. 28. marca 2003 je sledila ustanovitev Likovne sekcije Žalec. Takrat je štela osem članov, danes jih ima 32. Prvi mentor likovne sekcije je bil Stane Petrovič, nasledil ga je Božidar Ščurek, za njim so člani ustvarjali pod mentorstvom Djemala Djokovića. Zadnji dve leti je umetniško vodstvo prevzel mag. Uroš Potočnik. V pogovornem večeru je povedal: »Ko slike začno komunicirati z gledalci, je to govorica, ki spregovori nemudoma – slika ti je všeč ali ne. V naši sekciji stremimo k produktivnosti, se zabavamo, tudi eksperimentiramo, skrbimo za pestrost likovnih tehnik.«

Preboldsko knjižnico bo do sobote, 19. novembra 2016, krasila razstava likovnih del Likovne sekcije Žalec. Obiskovalci si v času odprtosti knjižnice lahko ogledajo številne krajine, rastlinske in živalske motive ter motive iz domišljijskega sveta.


Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...