Domov » Arhiv prireditev 2023 Prebold

V preboldski knjižnici razstavljajo člani fotografskega krožka UTŽO Žalec

7 oktobra 2023 Brez komentarja

Od 7. do 28. oktobra 2023 vas v času odprtosti Občinske knjižnice Prebold vabimo, da si ogledate razstavo fotografij članov fotografskega krožka Univerze za tretje življenjsko obdobje (UTŽO) Žalec.

UTŽO Žalec deluje že skoraj četrt stoletja, v letu 2024 bodo praznovali 25. obletnico ustanovitve. Osnovna dejavnost organizacije je izobraževanje starejših na področju znanj, ki jih morda niso pridobili v času rednega šolanja ali pa so se pojavila nova znanja, ki jih takrat sploh še ni bilo. Delo poteka v številnih krožkih raznolikih področij, število članov je zelo različno, od 10 pa tudi do 25. Poudarek je na druženju podobno mislečih in vključevanju v širšo družbo, utrjevanju komunikacij in medsebojnih odnosov.

»Svoje dosežke predstavljamo člani fotografskega krožka, ki deluje že skoraj vse od začetka delovanja univerze. Trenutno je včlanjenih 16 članov, vodi nas odlična mentorica Andreja Ravnak, nosilka naziva mojstrice fotografije Fotografske zveze Slovenije. Pri svojem delu uporabljamo sodobno tehnologijo in izražamo svoj pogled na okolje. Za nami je že lepo število razstav na različnih lokacijah. Tokrat smo na ogled postavili nekaj del, nastalih v zadnjem šolskem letu. Uspelih fotografij imamo seveda veliko več, tukaj je samo izbor z različnih tematskih področij,« je ob umestitvi slik v prostor preboldske knjižnice povedal animator fotografskega krožka Rudi Krajnc. Dogodka se je udeležila tudi predsednica UTŽO Žalec mag. Cvetka Mastnak Čulk.

Razstavljavci fotografij: Dragica Grobelnik, Milan Karlin, Irma Krajnc, Karli Krajnc, Rudi Krajnc, Miha Kronovšek, Irena Mužič, Leon Pader, Silvo Pavlič, Marjan Potočnik, Irena Pražnikar, Silvo Ramšak, Jože Spevan, Boris Turk, Ernest Zupanc, Milan Žolnir.

 

Besedilo: Lea Felicijan

Fotografije: Ivan Lipičnik, Andreja Ravnak

Deli vsebino na facebook-u...