Domov » Arhiv prireditev 2018 - Prebold

Utrip domoznanstva: Turistično društvo Prebold se predstavi

27 september 2018 Brez komentarja

V četrtek, 27. septembra 2018, je v Občinski knjižnici Prebold ob svetovnem dnevu turizma potekal pogovor, ki je temeljil na predstavitvi primera dobre prakse. Pogovor je organiziralo Turistično društvo Prebold, ki je v goste povabilo Turistično društvo Naš kraj z Ljubnega ob Savinji, in sicer predsednika omenjenega društva Radenka Tešanovića.

Po čudovitem in glasbeno izvrstnem uvodu glasbene skupine Vudu se je Turistično društvo Prebold ob svetovnem dnevu turizma predstavilo na ravno pravi način – ob začetku prijetnega večera so sproščeno in s fotografijami podkrepljeno predstavili svoje delo v preteklih šestih letih, odkar je društvo ponovno začelo obstajati po več kot desetletnem premoru. V svoji predstavitvi so izpostavili pomembne dogodke, ki jih organizirajo že več let zapored – med drugimi poletni Žur pod Žvajgo, jesensko Noč čarovnic in zaključno prireditev Naš kraj lep in urejen, zimske tematske tržnice ter pomladni Festival potic in cvetlično tržnico.

V drugem delu večera sta na zofo sedla predstavnica preboldskega društva Nejka Golič in predsednik Turističnega društva Naš Kraj Radenko Tešanović z Ljubnega ob Savinji. Mladega predsednika društva je Turistično društvo Prebold v goste povabilo z razlogom, da zbranim v sproščenem pogovoru predstavi primer dobre zgornjesavinjske prakse. Na primeru Flosarskega bala, Flosfesta, zimskih skokov in celoletnega sodelovanja z domačimi turističnimi ponudniki, krajani in turisti je predstavil sanje vsakega turističnega društva ter poudaril, da je vedno in vsepovsod v prvi vrsti pomembno sodelovanje med različnimi akterji v kraju, saj le to resnično šteje. Čeprav se je to morda pričakovalo, lege Ljubnega ob Savinji ni izpostavil kot ključne za pridobitev izjemnih rezultatov, temveč se je pri predstavljanju osretočil predvsem na prenos znanja med generacijami, ki jim na Ljubnem uspeva že več desetletij.

Nad prireditvijo, ki jo je zaključila glasbena skupina Vudu, je svoje zadovoljstvo izrazil tudi župan Občine Prebold Vinko Debelak, ki se je ob zaključku zahvalil vsem, ki so pripravili tako izobraževalen večer, za katerega meni, da bi moral potekati večkrat, saj v naš kraj pripelje primere dobrih praks, ki jih sicer srečujemo premalokrat. Prav tako se je zahvalil Turističnemu društvu Prebold za vestno opravljeno delo v vseh teh letih, odkar so znova obudili društvo in mu dali krila.

Besedilo: Nejka Golič
Fotografije: Ivan Lipičnik 

 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...