Domov » Arhiv prireditev Žalec 2014

Utrip domoznanstva: Gasilska zveza Žalec se predstavlja

3 november 2014 Brez komentarja

Za nami je mesec oktober, mesec požarne varnosti, zato smo se v Medobčinski splošni knjižnici Žalec odločili, da povabimo na Utrip domoznanstva Gasilsko zvezo Žalec, da predstavi svoje delo še našim bralcem in obiskovalcem. Tako smo v ponedeljek, 3. novembra 2014, pripravili celodnevno prireditev.

Dopoldne je bilo namenjeno našim najmlajšim. Malčkom so člani zveze na poučen in zanimiv način predstavili ter razkazali velik gasilski tovornjak s številnimi cevmi, pripomočki ter raznovrstno zaščitno-reševalno opremo, največje navdušenje pa so seveda požele rotirajoče luči, sirena in škropljenje z gasilsko cevjo. Preostali obiskovalci so si lahko v knjižnici ogledali del muzejske zbirke Gasilskega muzeja Žalec in razvoj zveze skozi različna časovna obdobja. Večer se je začel s predstavitvijo nove pridobitve, gasilske avtolestve, tudi to so si otroci in starejši lahko ogledali pred knjižnico, najpogumnejši pa tudi preizkusili. Ob 18. uri je potekal pogovor s predstavniki Gasilske zveze Žalec, ki sta ga vodili Karmen Kreže in Tanja Pilih. Pogovarjali sta se s predsednikom Gasilske zveze Žalec Edvardom Kuglerjem, poveljnikom Davidom Krkom, predsednikom Komisije za zgodovino Francijem Čretnikom. K besedi sta povabili tudi predsednika Komisije za mladino Milana Pustoslemška, predsednico Komisije za delo članic Mirjano Lovrek, predsednika Komisije za veterane Janeza Kokovnika in poveljnika gasilskega poveljstva Občine Polzela Lada Košca. Pogovor so popestrili dvakratni državni prvaki med pionirji iz PGD Drešinja vas, ki so prikazali vezanje vozlov in vajo z vedrovko, ter člani zveze s prikazom poteka intervencije.

Med prostovoljnimi gasilci beseda tovariš še vedno izraža svoj namen, saj pomeni pripravljenost pomagati vsakomur ob vsaki nesreči, ki ga doleti.Delo gasilcev je sklop požrtvovalnosti, prostovoljstva, poguma, znanja, predvsem pa želja pomagati vsakomur, ki se znajde v nesreči. Gasilska zveza Žalec ima v Savinjski dolini izjemno velik ugled, naslednje leto praznuje že 60. obletnico svojega delovanja, zato jim želimo, da bodo to držo ohranili in nadgrajevali tudi v prihodnje. Za njihovo izvrstno predstavitev v naši knjižnici pa se jim še enkrat najlepše zahvaljujemo.







 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!