Domov » Arhiv prireditev 2023 Žalec

UTRIP DOMOZNANSTVA: Društvo upokojenih pedagoških delavcev Slovenije – sekcija Savinjska dolina

11 oktobra 2023 Brez komentarja

Na oktobrskem Utripu domoznanstva smo v Občinski knjižnici Žalec v sredo, 11. oktobra 2023, gostili Društvo upokojenih pedagoških delavcev Slovenije – sekcijo Savinjska dolina.

Prehod iz aktivnega delovnega procesa v upokojeni čas stroka omenja kot najtežjo življenjsko recesijo, ki pomeni veliko spremembo v življenju vsakega izmed nas. Tega preskoka se lahko veselimo, če ga sprejemamo pozitivno in kot začetek nečesa novega, tudi kot ustvarjalno obdobje, le na drugačen način. V tem obdobju uživajo tudi naše gostje, ki so predstavile delo društva.

Več o začetkih in razvoju društva nam je povedala predsednica sekcije Savinjska dolina Vladka Dobnik, sekcijo in njena srečanja sta nam opisali Ida Ocvirk in Anči Skok, več o razstavi pa nam je povedala Slavica Vasle. Pogovor sta vodili Karmen Kreže in Tanja Pilih. Za veselo vzdušje so poskrbele upokojene učiteljice, na harmoniko nam je zaigrala Majda Goršek, zaplesala sta nam Maja Zagoričnik in njen mož. Vida Emeršič in Martina Kumer pa sta nam zaigrali skeč Popravni izpit iz slovenščine. Obiskovalce sta nagovorili tudi gospa Nataša Juhart, županja Občine Vransko in gospa Avguština Zupančič, predsednica Društva pedagoških delavcev Slovenije.

Društvo upokojenih pedagoških delavcev Slovenije – sekcija Savinjska dolina aktivno deluje že 25 let. Še vedno nadaljuje delo na intelektualnem področju in tako zagotavlja članicam vključenost v družbo in družbeno dogajanje. Želimo jim, da bi še naprej aktivno sodelovale in predajale svoje znanje naslednjim generacijam pedagoških delavcev.

Obiskovalci so si lahko ogledali razstavo, ki so jo pripravile članice društva in bo na ogled do konca meseca oktobra v Občinski knjižnici Žalec.

Besedilo: Tanja Pilih

Fotografije: Darko Naraglav in Tanja Pilih

Deli vsebino na facebook-u...