Domov » Arhiv prireditev Žalec 2014

Utrip domoznanstva: Dramska sekcija Teloh kulturnega društva Ivan Cankar Tabor se predstavi

1 december 2014 Brez komentarja

Na zadnjem Utripu domoznanstva v tem letu se je predstavila Dramska sekcija Teloh Kulturnega društva Ivan Cankar Tabor. Tako je bilo moč v ponedeljek, 1. decembra 2014, skozi ves dan čutiti utrip kulturnega življenja Občine Tabor. Tokratna prireditev je potekala tudi v sklopu dneva Ta veseli dan kulture in je bila odličen uvod v teden, ki bo v celoti posvečen temu dnevu, 3. decembru, ko se spominjamo rojstva našega največjega pesnika Franceta Prešerna.

V Taboru ima Dramska skupina Teloh, ki deluje v sklopu Kulturnega društva Ivan Cankar Tabor, že zelo dolgo in bogato tradicijo. Obnovljena se je prvič resneje predstavila decembra 2002, z dvema kratkima skečema: Zadnja večerja in Aerobika. Njihove ambicije so se hitro povečale in lotili so se celovečerne igre Rodil se je oče, ki jo je režirala Olga Markovič. Leta 2006 je bila na oder zelo uspešno postavljena in odigrana igra Odkritosrčna lažnivka, z režiserko Jožico Ocvirk. Pod taktirko Tanje Kastelic deluje Dramska sekcija Teloh od leta 2007. S pravljicami Čudežni lokvanj, Gozdni možic Fric, V pričakovanju, Skrivnostna skrinja, Smrkci, Zverjasec in letošnjo Zvezdico Zaspanko razveseljujejo najmlajše po Spodnji Savinjski dolini. Odigrali so tudi že dve celovečerni igri Kadar se ženski jezik ne suče in Poročil se bom s svojo ženo, sodelujejo pa tudi pri organizaciji slavnostih sej, pri prireditvi V nedeljo je luštno pri nas in pri občinskih proslavah ob slovenskem kulturnem prazniku.

Ob 18. uri se je začel pogovor s predstavniki dramske skupine, in sicer z režiserko Tanjo Kastelic in igralcema Matejem Demšarjem ter Tomažem Aubrehtom. Pogovor sta vodili Karmen Kreže in Tanja Pilih. Sogovorniki so obiskovalcem predstavili mnogo zanimivih stvari o delovanju dramske sekcije, njihovih gostovanjih, anekdotah z vaj in predstav. Izvedeli so tudi, kako nastajajo avtorske pravljice, ki jih že vsa leta piše Tanja Kastelic, in si ogledali nastop smrkca in smrkete ter odlomek iz Zvezdice Zaspanke. Voditeljici sta k besedi povabili tudi predsednika Kulturnega društva Ivan Cankar Tabor Alena Kovačiča in nekdanjo predsednico tega društva Inko Jazbinšek. Člani Dramske sekcije Teloh so poudarili, da je njihov največji namen razvedriti in nasmejati ljudi. S predstavitvijo dramske sekcije Teloh Kulturnega društva Ivan Cankar Tabor smo želeli kanček pestrega kulturnega dogajanja Občine Tabor prenesti tudi v žalsko knjižnico in verjamemo, da nam je to tudi uspelo. Vsem članom dramske sekcije Teloh in tudi članom Kulturnega društva Ivana Cankar Tabor želimo veliko uspeha še naprej.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!