Domov » Projekti

Tudi mali Savinjčani berejo – SEZONA 2014 / 2015

10 november 2014 Brez komentarja

Spoštovani,

čeprav bi kdo mislil, da  imamo knjižničarji knjige najraje na policah, je to daleč od resnice. Želimo, da se odprejo, prezračijo in pretegnejo. Že več let skrbimo za promocijo branja odraslih bralcev, zdaj so se nam v bralni znački pridružili še najmlajši. Imamo knjige, znanje in voljo. Projekt branja za najmlajše TUDI MALI SAVINJČANI BEREJO je namenjen otrokom od 4. do 6. leta starosti. V tem času je razvoj čustvene inteligence najbolj intenziven; glede primernega gradiva je to pravljično obdobje.

Kako smo si zamislili branje malih Savinjčanov?

Knjižničarji smo izbrali knjige, ki si jih otroci lahko izposodijo skupaj s starši. Naenkrat si lahko izsposdijo največ 3 knjige, v sezoni pa morajo prebrati vsaj 4. V izbor smo vključili kakovostno branje, tudi tisto, nagrajeno z znakom ZLATA HRUŠKA. Otroci berejo skupaj s starši. Besede, ilustracije, glas, dotik, to je za malčke dovolj, da bodo poleg vsebine doživeli tudi bližino in varnost s starši. Starši, ki želite biti z otrokom vključeni v bralno značko, vpišite svojega otroka na seznam v vrtcu. Knjige si boste sposojali v splošni knjižnici; članstvo je za otroke brezplačno. Kasneje bodo v vrtcu obnovili vsebine z ilustracijo. Vsaka skupina bo izdelala skupinsko ilustracijo glede na prebrane vsebine. Na koncu bralne sezone bo zaključna prireditev, na katero bodo otroci prišli s starši in prejeli priznanje.

Otroško srce je plašna ptica. Potrebno ga je negovati in čuvati. Dovolite, da vam pri tem pomagamo s svojim priporočilom branja. In še droben namig: otroci so le majhni ljudje, imajo prav tako kot mi, veliki ljudje, kdaj slab dan. Morda jim na takšen dan branje ne bo najbolj dišalo in bodo potrebovali le crkljanje. Boste poskusili pa naslednji dan.

Skupaj pomagajmo majhnim ljudem zrasti v veliki svet.

Informacije: 03/712 12 52 ali skzal@zal.sik.si

Letos v projektu sodelujejo vrtci Občine Polzela, Občine Prebold, Občine Tabor, Občine Vransko in Občine Žalec.

TUDI MALI SAVINJČANI BEREJO.pdf

TUDI MALI SAVINJČANI BEREJO_ seznam knjig.pdf

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...