Domov » Arhiv prireditev Petrovče 2013

Tri generacije o knjigah … o branju pa tudi o pisanju …

24 september 2013 Brez komentarja

V torek, 24. septembra 2013, je v Krajevni knjižnici Petrovče potekala prireditev z naslovom Tri generacije o knjigah … o branju pa tudi o pisanju … Prireditev je bila posvečena delu učencev OŠ Petrovče, ki so v preteklem šolskem letu pripravili zanimivo raziskovalno nalogo z istoimenskim naslovom.

Pobliže smo spoznali kaj so raziskovali učenci in kako je potekalo njihovo delo. Tema je bila knjiga in bralna pismenost, zanimale so jih tako povedane, napisane in prebrane zgodbe. Vsebino so želeli čimbolj lokalno obarvati, zato smo šli na teren med ljudi in jih povprašali o zgodbah, ki so nekdaj krožile med ljudmi, o prvih knjigah, ki so jih prebrali, o dostopnosti knjige nekoč ter opravili zanimive pogovore s starejšimi krajani.

Učenci so raziskovalno nalogo predstavili še s komično uprizoritvijo, ki so jo pripravili za samo predstavitev naloge, ki je potekala meseca maja v Ajdovščini. Prireditev pa so glasbeno obogatili člani družinske glasbene zasedbe Jagodič Pogačar, ki je prav tako povezovala tri oziroma štiri generacije.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!