Domov » Arhiv prireditev 2019 - Prebold

Tim Zazijal z razstavo v preboldski knjižnici

7 avgust 2019 Brez komentarja

V Občinski knjižnici Prebold je od 7. do 31. avgusta 2019 v času odprtosti knjižnice na ogled razstava likovnih del, ki jih je ustvaril domačin Tim Zazijal.

Umetniško izražanje ga je spremljalo že od malih nog in čeprav se je odločil, da svojo ustvarjalno pot nadaljuje v znamenju glasbe, se ni mogel popolnoma ločiti od slikarstva. Skozi leta se je izpopolnjeval pri različnih umetnikih, kot so Rudolf Španzel, Dorian Španzel, Rok Slana, Pavla Rozman – Paja, Sebastian Reinwald. Razstavljal je tako v doma kot v tujini.

S svojimi slikami je ujel tišino in jo izrazil v različnih situacijah vsakdana. Gre za kombinacijo impresionizma in surrealizma, pri čemer je opazovalcu prepuščena svoboda, da sam interpretira to izraženo tišino in se sam čustveno poistoveti z dano situacijo, ki jo vidi, doživlja ali jo je že doživel. Na razstavljenih slikah prevladuje predvsem rjava barva, in sicer simbolizira neomajnost ter želi predstaviti tišino v zemeljskem pomenu.

Tim Zazijal je razstavo pospremil z željo, da bi bili opazovalci njegovih del v trenutku ogleda iskreni do svojih čustev; le tako se jim bo ponudila možnost, da sami prevzamejo svojo odgovornost do njih.

Besedilo in fotografije: Lea Felicijan

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...