Domov » Arhiv prireditev 2015 - Prebold

Študentski pogled na deželo tulipanov in koles

25 februar 2015 Brez komentarja

V sredo, 25. februarja, je v popoldanskih urah v Občinski knjižnici Prebold potekalo potopisno predavanje, ki ga je skozi študentske oči in z mladostno energijo obarvala ter predstavila 23-letna študentka novinarstva Nejka Golič, ki je pred letom dni v Utrechtu pol leta obiskovala nizozemsko fakulteto.

Skozi celotno predavanje je bilo čutiti Nejkino pripadnost nizozemski kulturi, ki pa jo je na vsakem koraku skozi zanimive primere primerjala s Slovenijo, kamor se je ob koncu študija v tujini vrnila z veseljem in čarom v očeh.

Domačinka je povedala, da je na Nizozemskem uživala predvsem v opazovanju ljudi, dogodkov in stvari. Tako je veliko časa namenila spoznavanju tuje kulture, vožnji s kolesom (tu je izpostavila svoje enodnevno 80-kilometrsko potovanje s kolesom do mesta Gauda in nazaj), druženju s preostalimi Erasmus študenti (v stanovanju jih je živelo 12, ob koncu je bilo čutiti vedno večje kulturne razlike med njimi), predvsem pa je poskušala na vsakem koraku doživeti vse, kar ji je Nizozemska ponudila.

Verjame, da se bo še večkrat vrnila v svoj drugi dom, Utrecht, kjer je med drugim spoznala tudi samo sebe, za kar bo vedno hvaležna Erasmus preizkušnji. Vsekakor se bo morala vrniti že zaradi stolpa sredi mesta Utrecht, na katerega lani nikoli ni splezala in od koder se ob sončnem vremenu vidi vse do Amsterdama.Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!