Domov » Arhiv prireditev 2019 - Polzela

STROKOVNO PREDAVANJE »STRAH IMA VELIKE OČI«

21 februar 2019 Brez komentarja

V četrtek, 21. februarja 2019, je v Občinski knjižnici Polzela potekalo strokovno predavanje z naslovom »Strah ima velike oči«, ki je govorilo o tem, kako se najučinkovitejše spopadamo z vsakodnevnimi malimi in velikimi strahovi.

Predavateljica Nevenka Breznik, po izobrazbi spec. psihoterapije transakcijske analize, že več kot deset let dela kot psihoterapevtka na področju individualne, partnerske in skupinske psihoterapije. Tokrat je spregovorila o občutku strahu, ki ga poznamo prav vsi. Prehodna tesnobnost, živčnost ali zaskrbljenost zaradi stresnega dogodka so povsem normali odzivi na dejansko ali grozečo nevarnost. Pri običajni zaskrbljenosti razmeroma zlahka povežemo strah, ki ga trenutno občutimo, z okoliščinami, ki nas čakajo. Če pa nas strah ovira v vsakdanjem življenju, govorimo o anksioznih motnjah, včasih tudi fobijah.

Med predavanjem smo spoznali različne vrste strahu in zaskrbljenosti, predvsem pa uporabne tehnike, s katerimi lahko strah zmanjšamo ali povsem odpravimo. Ugotavljali smo tudi vzroke, ki nas pripeljejo do neprestane zaskrbljenosti, ki lahko precej zmanjša kakovost našega življenja.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...