Domov » Arhiv prireditev 2019 - Polzela

»STRES, KUGA SODOBNEGA ČASA« – PREDSTAVITEV KNJIGE IN PREDAVANJE MAJE MEGLA

14 marec 2019 Brez komentarja

V četrtek, 14. marca 2019 smo v Občinski knjižnici Polzela v sodelovanju s Krajevno organizacijo Rdečega križa Polzela, gostili Majo Megla, diplomirano literarno komparativistko, avtorico knjige »Stres, kuga sodobnega časa«. Bila je novinarka in urednica pri reviji Mladina ter nato skoraj dvajset let pri časniku Delo. Področji njenega pisanja sta bili pretežno kultura in sodobna umetnost. Knjiga je nastala po avtoričini dveletni bolezni, ko je za svoje nenavadne in nerazumljive bolezenske simptome iskala pojasnila.

Stres je izjemno darilo narave, ki nam pomaga preživeti v življenjsko nevarnih situacijah. V telesu sproža kemične procese, ki nam podvojijo moči, da se zoperstavimo ali pa zbežimo. Problem pa je, da sodobni človek deluje s pomočjo stresnega mehanizma in s podvojenimi močmi na vseh področjih svojega življenja. Takšen dolgotrajen, kroničen stres lahko privede do številnih bolezni, tudi depresije.

Avtorica je z nami delila svojo osebno izkušnjo soočanja z boleznijo, raziskovanja njenih vzrokov, brskanja po najnovejših znanstvenih izsledkih, iskanja rešitev ter nastanka knjige, poljudnoznanstvenega priročnika o stresu, bolezenskih posledicah in regeneracijskih ukrepih.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...