Domov » Arhiv prireditev Žalec 2014

Spoznaj sebe in druge z dr. Ano Krajnc

6 maj 2014 Brez komentarja

V torek, 6. maja 2014,  je bila gostja žalske knjižnice dr. Ana Krajnc, znanstvenica, profesorica, publicistka, soustanoviteljica Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje, predsednica Društva za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje, avtorica številnih knjig in člankov na temo andragogike. Obiskovalce sta uvodoma nagovorili direktorica žalske knjižnice Jolanda Železnik in predsednica Univerze za tretje življenjsko obdobje Žalec Marija Masnec.

V pogovoru z Ireno Štusej sta z avtorico predstavili knjigo Spoznaj sebe in druge, ki prinaša odgovore na temeljno vprašanje,  ali človek lahko preživi brez ljudi. Medosebni odnosi so tisto, kar nas zadnji čas ubija ali pa krepi, je bilo večkrat slišati na večeru. Ko bi vsi dobro poznali ozadja za določeno vedenje, bi marsikaj razumeli in strpneje prenesli. Knjiga nam pomaga razumeti, z njo se psihologija seli med ljudi. Človek je družbeno bitje, odnosi so njegova vsebina, zato jih je potrebno razumeti.

Posebno pozornost sta v pogovoru namenili pomenu izobraževanja v tretjem življenjskem obdobju.

Zanimiv pogovor je spremljala učenka 1. razreda violine Tina Cizej, ena najbolj nadarjenih violinistk Glasbene šole Risto Savin Žalec. Njena mentorica je Tanja Miklavc, na klavirju pa jo je spremljala profesorica Irena Kralj.


Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!