Domov » Arhiv prireditev 2021- Prebold

Spominska bukvarna Adija Vidmajerja v preboldski knjižnici

20 maj 2021 Brez komentarja

Adi Vidmajer, častni občan Občine Prebold, je bil v Savinjski dolini prepoznaven na vsakem koraku. Pečat, ki ga je vtisnil s svojim delom, zagotovo ne bo zbledel. Bil je človek mnogobojec, in to ne samo v atletskem smislu, temveč na številnih toriščih življenja. Bloudkov nagrajenec, strasten pedagog, uspešen ravnatelj, vsa leta predano v službi atletike, ustvarjalen športni delavec, zagrizen planinec in v ključnem obdobju osamosvojitve Slovenije komandant Območnega štaba Teritorialne obrambe Žalec, vodja Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, človek narave, patriot in leta 2018 svetovni veteranski prvak v metu kladiva.

Adi Vidmajer se je nedavno poslovil, a bo zagotovo večno živel med nami. V ta namen smo v Občinski knjižnici Prebold pripravili tudi spominsko bukvarno knjižne zakladnice, ki je bila last Adija Vidmajerja. Knjižna dela je daroval njegov sin Uroš Vidmajer.

Spoštovani bralci, knjiga, ki vam je blizu, je lahko vaša. Naj naš častni občan prebiva tudi v vašem domu, v vaših mislih. 

Besedilo: Lea Felicijan

Fotografije: Darko Naraglav, Lea Felicijan

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...