Domov » Arhiv prireditev 2020 - Žalec, Izpostavljeno

Spletni biografski leksikon Obrazi slovenskih pokrajin

7 september 2020 Brez komentarja

Zaživel je nov vseslovenski spletni biografski leksikon znanih osebnosti slovenskih pokrajin ter Slovencev v zamejstvu in po svetu Obrazi slovenskih pokrajin (OSP). Portal združuje vse podobne leksikone, ki jih ustvarjamo slovenske splošne knjižnice in druge ustanove. Do sedaj smo splošne knjižnice celjske pokrajine pripravljale prispevke za portal celjskozasavski.si, ki pa je sedaj postal del vseslovenskega biografskega leksikona. Vsi zapisi s portala celjskozasavski.si so bili prenešeni na nov portal.

Medobčinska splošna knjižnica Žalec za spletni biografski portal kreira zapise o pomembnih osebnostih, ki so se rodile ali delovale (delujejo) na območju naše knjižnice, torej na območju Spodnje Savinjske doline (današnje občine Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko in Žalec) in so s svojim življenjem in delovanjem zaznamovale naše kraje in zapustile vidno sled na različnih področjih družbenega, političnega, gospodarskega kulturnega ali športnega življenja naših krajev.

Spletni biografski leksikon nastaja sproti in se dopolnjuje s podatki o znanih osebnostih iz zgodovine in sedanjosti vsak dan, tako da njegova vsebina nikoli ni dokončna.

Portal Obrazi slovenskih pokrajin združuje vse podobne leksikone, ki jih ustvarjamo slovenske splošne knjižnice. Glavno uredništvo je v Mestni knjižnici Kranj, regijsko uredništvo za zapise  s celjskega območja in Zasavja pa v Osrednji knjižnici Celje. Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Za vsa morebitna vprašanja v zvezi s ‘Spodnjesavinjčani’ se še naprej lahko obrnete na info@celjskozasavski.si

Vabljeni k ogledu in uporabi portala Obrazi slovenskih pokrajin 

https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/

Karmen Kreže

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...