Domov » Arhiv prireditev 2018 - Žalec

SOŽITJE z Gospodom brez skrbi in s Kraljično na zrnu graha

23 april 2018 Brez komentarja

Na mednarodni dan knjige smo se družili z varovanci Sožitja, enote Žalec. Ta mesec se nam je pridružila tudi Sabina z mamico iz Mozirja, tako da nas je vse več. Aprilska ura  s pravljicami in z zgodbami se je začela z navduševanjem nad risbami, ki prikazujejo njihovo podoživljanje zgodbic prejšnjega srečanja. Raznoliko doživljanje pomeni raznovrsten izraz v ustvarjanju.

Tokrat so spoznali slovensko ljudsko pravljico Gospod brez skrbi in pravljico Kraljična na zrnu graha H.C. Andersena. Bolje, da ne pripovedujemo o tem, kako brez skrbi živimo, saj se lahko skrbi nalašč hitro zberejo in nas spravijo v kot. Gospod, ki je na deblo drevesa napisal, da živi brez skrbi, to že ve. Zabavno se jim je zdelo, kakšne skrbi so mu naložili in kako se jih je rešil.

Njihove oči so bile uprte v sedem blazinic, v punčko iz cunj in v grahova zrna na mizi. Zgodbice o kraljični, ki so jo na gradu dali prenočevati na grmado blazin z zrnom graha pod spodnjo, niso poznali. Vsak je otipal svoje zrno graha. Povedali so, da je mehko, brez ostrin, brez trdih izboklin. Le kako ga je kraljična lahko začutila in kaj to sploh pomeni? Potrudili smo se, da smo na koncu razumeli vsi.

Po zgodbicah smo tako glasno zapeli, da je kazalec šel prek ure, ko bi morali domov. Niti skupnega posnetka nismo naredili. Luštno je bilo.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...