Domov » Arhiv prireditev Žalec 2013

Še so tiste poti: predstavitev knjige Branka Zupanca

15 januar 2013 Brez komentarja

V torek, 15. januarja 2013, je v Medobčinski splošni knjižnici Žalec potekala predstavitev knjige Še so tiste poti Branka Zupanca. Po knjigah Noč pada na Dobrovlje in Rdeči sneg na Igrišah je to že njegova tretja knjiga.
Branko Zupanc spada med najboljše pisce besedil za narodno-zabavno glasbo. Ustvaril jih je več kot dvesto, med njimi so uspešnice: Jesen ihti, Mamina ruta, Za češnjevo mizo. Za svoje izjemno delo na področju besedil za domačo glasbo je leta 2006 prejel Souvanovo nagrado za življenjsko delo, dve leti pozneje pa še nagrado Marjana Stareta za dolgoletno kakovostno ustvarjanje besedil. Po izobrazbi je sicer pravnik, odkar pa se je pred dvema letoma upokojil, še več časa namenja ustvarjanju.
Knjiga Še so tiste poti pripoveduje o dogodkih iz druge svetovne vojne in po njej. Nastala je po pripovedovanju domačinov, gre za dokumentarno spominsko prozo. Vsako poglavje uvajajo ali končujejo haikuji.
V pogovoru, ki ga je vodila Lea Felicijan, je plodoviti vsestranski ustvarjalec predstavil doživetja pripovedovalcev, prisluhnili smo avtorjevim pesmim in odlomkom iz knjige, ki jih je brala direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec, Jolanda Železnik. Večer je glasbeno popestril harmonikar Franc Žerdoner.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!