Domov » Arhiv prireditev Žalec 2013

SAVINJČANI BEREMO 2012 / 2013

13 maj 2013 Brez komentarja

V ponedeljek, 13. maja 2013, je bila v dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec zaključna prireditev šeste sezone branja odraslih za bralno značko Savinjčani beremo.  To leto je bilo v projekt včlanjenih 273 bralcev iz šestih občin Spodnje Savinjske doline, izbirali pa so lahko z obsežnega seznama vsebin domačih in tujih avtorjev.

Rdeča nit branja je bila sicer poezija Mile Kačič, a  je v času branja od novembra do maja izstopalo kar nekaj del, o katerih se je govorilo še pred zaključkom projekta; to je Bebo Jureta Černiča, Zmaj ali kraljična Iztoka Jarca, Angel pozabe Maje Haderlap, To noč sem jo videl Draga Jančarja, Walter – zgodba o podgani Barbare Wersba, Dekle, ki bi raje bilo drugje Evalda Flisarja, Vonj po dežju na Balkanu Gordane Kuić in druga.  Letos je bila v projekt včlanjena tudi večina učiteljev petih osnovnih šol, kar je še posebej spodbudno za promocijo branja, med člani pa je tudi vse več moških bralcev.

Polno dvorano bralcev in gostov je pozdravila direktorica knjižnice Jolanda Železnik, zbrane je pozdravil župan Občine Žalec Janko Kos, o  projektu in vsebinah pa je nekaj misli povedala tudi Irena Štusej. Sledil je glasbeni program, ki ga je v celoti izvedel Vlado Kreslin, na koncu pa so na odru zbrane na svoj način pozdravili štirje avtorji, ki so jih brali v tem letu: Peter Kolšek, domačin, Evald Flisar, Iztok Jarc in Jure Černič.  Pesmarica Vlada Kreslina je bila prav tako vključena v seznam letošnjega branja. Z vsemi avtorji so bralci lahko poklepetali v avli po uradnem delu, kjer so namesto priznanj prejeli spominsko znamko in knjižno nagrado.

Glavna pokrovitelja prireditve sta bila Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec (dvorana) ter I. osnovna šola Žalec  (scena), med podporniki pa so še nekatere založbe, ki so podarile knjige za nagrade bralcem.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!