Domov » Arhiv prireditev Žalec 2014, Projekti

S študijsko bralnim klubom med domačimi avtorji

6 februar 2014 Brez komentarja

Četrtek, 6. Februar  2014 – S študijsko bralnim klubom med domačimi avtorji

Na januarskem srečanju študijsko bralnega kluba Beremo z Manco Košir smo se pogovarjali o nekaterih delih naših domoznanskih avtorjev. Posebno polico imajo v knjižnici in dobro je poskrbljeno zanje. Nanje nas vežejo pretekli ali povsem sveži spomini. Janko Kač je na primer dobro poznal ljudi v svojem okolju, mojstrsko je izrisal značaje in odnose v svojem času. Zgodbe, ki ohranjajo tradicijo obiranja hmelja v Savinjski dolini, pa vedno znova nasujejo kup spominov na tiste čase. In podobno.

Presenečenje srečanja je bil obisk Polzeljana Petra Zupanca, ki se nam je pridružil v drugi uri srečanja. Pred kratkim je izšla njegova knjiga impresij s Kitajske Obešanje zmajeve glave, ki smo jo v knjižnici že predstavili. Avtor je kar nekaj časa živel na podeželju juga Kitajske, se učil njihovega jezika, poučeval angleškega, ves čas pa si zapisoval srečanja z ljudmi, dogodki, s pokrajino. Kako je Slovencu na Kitajskem, kako uspeva naša kultura življenja ob njihovi in podobno so bile teme, ki smo jih v pogovoru razpletali še pozno v večer.

Sicer pa je domoznanskih avtorjev, ki so vredni predstavitve, še toliko, da je bilo tole srečanje le okus po dobrem domačem.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!