Domov » Arhiv prireditev Žalec 2012

Razstava »Tolar včeraj, tolar jutri?«

29 november 2012 Brez komentarja

31. oktober je bil med drugim tudi svetovni dan varčevanja. V času gospodarske krize, kateri smo priča, je varčevanje še toliko bolj težko, ampak kljub temu pomembno, nas opozarjajo gospodarske družbe. Na pomembnost denarja, predvsem slovenskega tolarja, je opozorila razstava z naslovom »Tolar včeraj, tolar jutri?«, ki jo je pripravil Matjaž Kukuruzovič, predsednik Društva Evronumizmatikov Slovenije. Razstava je bila na ogled v naši knjižnici, v času odprtosti knjižnice od 5. 11. d0 29. 11. 2012.

V letu 2012 mineva 20 let od uvedbe slovenskega tolarja, ki sta ga oblikovala Miljenko Licul in Zvone Kosovelj. V ta namen so v Društvu Evronumizmatikov Slovenije pripravili razstavo, s katero so želeli spomniti na naš denar in poglobiti naše vedenje o slovenski zgodovini. Razstava je bila za naše kraje še posebej zanimiva, ker je portrete za bankovce izdelal domačin, akademski slikar Rudolf Španzel.

Zaradi izrednih vremenskih razmer je predavanje Matjaža Kukuruzoviča ob odprtju razstave, 5. novembra 2012, odpadlo. Predavanje je bilo 29. novembra 2012 ob v knjižnici Žalec.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!