Domov » Arhiv prireditev Žalec 2013

Rak na duši – dr. Nela Sršen

11 september 2013 Brez komentarja

V sredo, 11. 9. 2013, je bila v Glasbeni šoli Risto Savin Žalec v organizaciji Medobčinske splošne knjižnice Žalec predstavitev knjige Rak na duši, avtorice dr. Nele Sršen. Prek 200 obiskovalcev je pozorno prisluhnilo gostji, po rodu Hrvatici, ki živi in dela v Padovi.

Dr. Nela Sršen je ugledna zdravnica, kirurginja, članica tima za transplantacijo jeter v Univerzitetni bolnišnici v Padovi. Je znana humanitarka, ki je pomagala številnim bolnikom iz Hrvaške pa tudi drugih držav, ki so nastale po razpadu nekdanje Jugoslavije. Med njenimi bolniki sta slikar Dalibor Jalavić in kantavtor Arsen Dedić, iz Slovenije prevajalka knjige Rak na duši  Stajka Skrbinšek, ki je bila tudi gostja prireditve. Pogovor z njima je vodila Ksenija Rozman.

V knjigi Rak na duši  dr. Nela Sršen razkrije svoja najgloblja čustva, ki so ji pripeljala bolezen, kako je kot bolnica doživela stanje klinične smrti in kako je zdravila svoje bolečine. Na podlagi izkušenj tako bolnice kot zdravnice – še posebej z opazovanjem bolnikov – je prišla do mnogih spoznanj o zdravljenju raka tako s konvencionalno medicino kot komplementarnimi metodami, poudarja pa tudi pogosto spregledano pomembnost vpliva naše duševnosti na nastanek bolezni in njeno ozdravitev.

Z glasbo sta večer ozaljšala Andrej Bremec in Viki Ašič.

 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!