Domov » Arhiv prireditev Žalec 2012

Predstavitev pesniške zbirke MOJE PESMI Marije Vozlič-Ostreuh

11 december 2012 Brez komentarja

Pesniški prvenec pri 91-ih je zagotovo redkost in zasluži poseben poklon. Marica Vozlič – Ostreuch iz Migojnic pri Žalcu si je leta in leta tiho želela, da bi bili njeni verzi objavljeni v samostojni pesniški zbirki. Skoraj je že misel nanjo opustila, ko jo je našel Mitja Gobec, sin Radovana Gobca. Ponudil ji je pomoč in  naredil izbor pesmi.  Uredil jih je in poskrbel za lektorja, Medobčinska splošna knjižnica Žalec pa je zbirko izdala. Sofinancirala sta jo Občina Žalec in JSKD, OI Žalec.

Pesniško zbirko Moje pesmi so na pot pospremili v torek, 11. decembra 2012. Pesmi so prebirali Marko Repnik, učenka OŠ Griže Nika Švencbir, Jolanda Železnik in Mitja Gobec, ki je pesnico in njene pesmi tudi predstavil. Na harfo je zaigrala Jerneja Bombek, pesnico pa sta pozdravila župan Občine Žalec Janko Kos in ravnatelj Osnovne šole Griže Franci Žagar, saj je bila pesnica učenka v Osnovni šoli Griže, njen učitelj pa je bil Radovan Gobec, ki je uglasbil kar nekaj njenih pesmi. Ganjena je pripovedovala, kako je bila ponosna, ko so peli njeno Pozdravno pesem na vsakoletnem pevskem taboru v Šentvidu na Dolenjskem. Spominja se, kako je mogočno zadonela iz 6000 grl.

Od malega je svoje misli zlagala v verze. Iz njenih pesmi, prek 200 jih je nastalo, vejejo duhovitost, igrivost, tudi ljubezen in žalost. So nagajive in hudomušne  pa tudi rahlo otožne. So domovinske in domoljubne … So preproste, vendar življenjske. Nekatere so že bile objavljene v raznih revijah,  mnoge pa so bile javnosti odmaknjene. Tudi zato, ker je gospa Marica s svojo preprostostjo in skromnostjo ostala z njimi v svojem svetu. Odslej se bo njen pesniški glas širil in odmeval. Gospa Marica v uvodu  zbirke vabi: »Kar napišem – preberite!«

 

Oglejte si tudi prispevek na RTVSLO

 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!