Domov » Arhiv prireditev Prebold 2014

Predstavitev knjige Vedeževalka Ita

18 november 2014 Brez komentarja

V torek, 18. novembra 2014, je v Občinski knjižnici Prebold potekala predstavitev knjige Vedeževalka Ita. Z domačinko Brigito Petek se je pogovarjala Lea Felicijan, za glasbeno popestritev pa je poskrbela flavtistka Alenka Zapušek.

Prvenec Brigite Petek daje rahlo humorističen vpogled v delovni teden vedeževalke Ite. Predstavlja zgodbe in situacije, s katerimi se srečuje pri svojem delu. Knjiga je mozaik oseb, ki se jim vedežuje. Gre za izseke iz življenj različnih posameznikov, ki jim je skupno to, da spoznavajo privlačnost vedeževanja, kaj se jim bo zgodilo v prihodnosti. Na drugi strani je tu zgodba vedeževalke, ki opravlja svoje delo. Dan je podoben dnevu, a vendar vsak zase drugačen zaradi drobcev oziroma dogodkov, ki se dogajajo tistim, ki se jim vedežuje.

Brigita Petek vedežuje od svojih najstniških let naprej, in sicer preteklost, sedanjost ter prihodnost razkriva s pomočjo kart. Vedno je v gibanju in sledenju vsakodnevnemu načrtu družine ter dela. V pogovornem večeru nam je razkrila, kdaj je dobro obiskati vedeževalko, kakšni so njeni triki za ohranjanje zdravja in dobrega počutja, kako se v knjigi prepletata fiktivno in avtobiografsko. Svoje misli je strnila z modrostjo, da v njenem življenju kljub videnju v prihodnost ni bližnjic.Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!