Domov » Arhiv prireditev 2015 - Polzela

Predstavitev knjige Reci življenju JA v Občinski knjižnici Polzela

10 december 2015 Brez komentarja

Polzelanka Andreja Novak je v četrtek, 10. decembra 2015, na gradu Komenda na Polzeli predstavila knjigo Reci življenju JA. Knjigo o njej in njenem delu je napisala Barbara Fužir, neskončno radovedna popotnica, slovenistka in sociologinja, ki pa je bila na predstavitvi zaradi bolezni žal odsotna.

Andreja je dokončala študij notranjega dizajna, je energijska terapevtka, svetovalka mnogim, tako v poslu kot osebnih zadevah. Je kreativna vodja društva Angel.si, v sklopu katerega izvaja veliko tečajev, ima redne mesečne meditacije, pod njenim okriljem pa deluje tudi veliko število izjemno usposobljenih terapevtov. Že več kot deset let pri Angel.si potekajo redna torkova srečanja, na katerih terapevti izvajajo brezplačne terapije za obiskovalce. Znanja, ki jih ima, preizkuša v praksi in je pri tem izjemno uspešna. Trenutno ima na TV3 oddajo 12. hiša in je na voljo vsem, ki potrebujejo njeno pomoč.

V pogovoru, ki ga je vodila Vlasta Povše, Barbarina osnovnošolska učiteljica, je Andreja povedala, kako se je odzvala, ko jo je Barbara poklicala in ji predlagala, da bi o njej napisala knjigo. Andreja ni želela, da je to knjiga rumenih tračev, ampak knjiga o ljudeh, z namenom, da začnemo razmišljati o svojem otroštvu in o tem, kakšen potencial imamo, kajti imamo ga vsi. Prepričana je, da ob branju knjige ne doživljaš nje, ampak sebe. V knjigi so resnice o otroštvu. Tudi resnica, da so otroci radovedni, zvedavi. Med drugim je povedala tudi, da želi imeti brezplačne delavnice za otroke, da bi jih spomnila, katere potenciale imajo.

S svojim delom Andreja spreminja svet okoli sebe. Ljudje, ki pridejo v stik z njo oziroma z znanjem, ki ga predaja, začnejo prevzemati odgovornost zase in za svoje življenje. S tem se ustvarja vedno večji krog odgovornih, aktivnih in zadovoljnih ljudi.

Vlasta Povše


Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...