Domov » Arhiv prireditev 2018 - Žalec

PREDSTAVITEV  KNJIGE  KOTA  101

20 marec 2018 Brez komentarja

Vsaka predstavitev nove knjige je za knjižnico poseben dogodek.  Tokrat smo na  pot med bralce pospremili knjigo  KOTA 101, katere avtor dr. Boštjan  Marko Turk, je bil gost v knjižnici.

Dr. Boštjan Marko Turk je izredni profesor za francosko in frankofonske književnosti na Univerzi v Ljubljani. Pisal je za večino slovenskih časopisov, v zadnjem času za Reporter. Danes redno piše tudi za hrvaške in francoske revije. Svoja stališča prav tako pojasnjuje v  televizijskih soočenjih oz. komentarjih, doma in v tujini. Predaval je  na institutih in univerzah v tujini: v Franciji, na Češkem in Slovaškem, na Hrvaškem. Je avtor več kot 900 člankov ter sedmih strokovnih znanstvenih monografij. V slovenščino je prevedel temeljno delo sodobne lingvistike, Predavanja iz splošnega jezikoslovja. Precejšnjo skrb posveča interpretacijam slovenske literarne in kulturne zgodovine. Aktiven je tudi na političnem področju.

Knjiga KOTA 101 s podnaslovom kronika črne utopije titoizma, je zelo obsežna študija o naši polpretekli zgodovini. Avtor je na kratko predstavil nekaj poglavij iz knjige, katero so lahko obiskovalci po predstavitvi tudi kupili.

Irena VerbičDelite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...