Domov » Arhiv prireditev 2016 - Prebold

Predstavitev knjige Kako živeti prebujeno življenje

13 september 2016 Brez komentarja

V torek, 13. septembra 2016, je v Občinski knjižnici Prebold potekala predstavitev knjige Jasona Shulmana Kako živeti prebujeno življenje: priročnik z navodili. Predstavila jo je prevajalka in duhovna učiteljica Tadeja Tabitha Bradaš, ki se je duhovnega celjenja učila v štiriletnem programu urjenja pri mojstru oz. avtorju knjige, s katerim še vedno tesno sodeluje. Knjiga je plod njunega prijateljstva in skupnega dela.

V knjigi najdemo več kot sto krajših zapisov o življenju, prijaznosti, sreči, dobroti in ljubezni. Prebiramo jih lahko zaporedno, kot so zapisani, ali pa knjigo odpremo naključno in v danem trenutku najdemo to, kar potrebujemo. »Knjiga je namenjena vsem. To je knjiga za vse ljudi, ki želijo postati bolj človeški. Nekateri si boste ob branju oddahnili, ker boste končno našli odgovore na vprašanja, ki vas že dolgo mučijo, drugi zato, ker vas bo pomirila, da je dobro tako, kot je. Nekateri deli knjige vas bodo morda razburili in se z njimi ne boste strinjali. Na nekaterih mestih bo vaš sistem razmišljanja ter dojemanja sveta in življenja naletel na dvome in nerazumevanje. Toda knjiga nosi sporočilo, da je življenje potovanje, ki naj nam razkrije, kako velika lahko postanejo naša srca. Namen knjige je spodbujati rast našega srca tako, da odstranimo ovire, ki so na poti toku naše prave inteligence in prijaznosti,« je povedala Tadeja Tabitha Bradaš.

V večeru smo spoznali praktične korake, ki jih lahko naredimo, da bi dejansko izkusili Boga. V knjigi je ta beseda zapisana z veliko začetnico, vendar ne predstavlja Boga katerekoli religije. Gre za pojem vsega ustvarjenega, globoko resnico o vesolju, življenju in nas samih. »Knjiga naj vam pokaže, da že imate vse, kar potrebujete za prejetje Boga. Imate svojo lastno pesem in Bog ima vstopnico za vaš koncert. Če pa ste sramežljivi, vam bo Bog, ker je pač Bog, zapel kar sam,« je sklenila predavateljica.


Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...