Domov » Arhiv prireditev 2018 - Žalec

Predstavitev biografije Alenke Bratušek V svojih čevljih avtorja Tadeja Goloba

10 april 2018 Brez komentarja

V torek, 10. aprila 2018, so v Medobčinski splošni knjižnici Žalec predstavili biografijo Alenke Bratušek V svojih čevljih. Avtor biografije, ki je izšla pri Založbi Didakta v nakladi 1000 izvodov, je Tadej Golob, pisatelj, novinar, urednik, kolumnist in alpinist. Poznan je po odmevnih in obsežnih intervjujih, kolumnah, alpinističnih zapisih in dosežki, kamor spada tudi vzpon na najvišji vrh sveta Everest ter z njim povezna knjiga Z Everesta, v kateri je popisal smučarski podvig Dava Karničarja. Je tudi najbolj cenjen pisec biografij. Opisal je življenje košarkarja Petra Vilfana in Gorana Dragića, glasbenika Zorana Predina, igralke Milene Zupančič, V svojih čevljih pa je prva politična knjiga, ki se je je lotil.

Knjižnica je bila polna do zadnjega kotička. Med gosti je bil tudi akademski slikar Rudi Španzel, avtor ilustracije na naslovnici omenjene knjige.

V pogovoru, ki ga je vodila Jolanda Železnik, sta Alenka Bratušek in Tadej Golob pripovedovala, zakaj sta se lotila knjige, kako je nastajala, predvsem pa je Alenka obujala spomine na otroštvo in mladost, ki ju je preživela v Žalcu. Povsod ponosno pove, da je Žalčanka, čeprav že 30 let živi na Gorenjskem. Rada se vrača v Žalec, čeprav bolj poredko.

Neposredno se je s politiko začela ukvarjati leta 2011, posredno pa seveda že prej kot zaposlena na Ministrstvu za gospodarstvo in kasneje na Ministrstvu za finance.

Med drugim je povedala, da je bila štipendistka Tovarne nogavic Polzela, eno leto pa je delala tudi v podjetju Skala Zarja Petrovče.

Opisala je, kako poteka poslanski dan, povedala je, kaj počne v svojem prostem času, ki ga seveda ni veliko, seveda pa je bilo kar nekaj govora o njenih znamenitih čevljih z leopardjim vzorcem, ki so dvigali toliko prahu?

Ne ustavi je nič, niti mučna evropska epizoda je ni ustavila. Ostaja v politiki, ker še vedno verjame, da bo s svojimi znanji lahko marsikaj spremenili na bolje. V svojih čevlji nadaljuje svojo politično pot. Kam jo bo ta privedla, bo pokazal čas.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...