Domov » Arhiv prireditev 2024 Žalec

Predavanje Vikija Grošlja s predstavitvijo knjige Mojih 33 odprav v najvišja in najbolj odmaknjena gorstva sveta

13 marca 2024 Brez komentarja

Viki Grošelj je izjemna osebnost v svetu alpinizma in gorništva. Kot izkušen alpinist se je specializiral za vzpone v Himalaji in drugih visokih gorstvih po svetu. Poleg tega je gorski vodnik in je pooblaščen za vodenje ljudi po zahtevnih gorskih terenih. Je tudi gorski reševalec, kar izkazuje njegovo predanost varnosti in pomoči v gorah, kjer se lahko razmere hitro spremenijo in je potrebna hitra intervencija. Poleg svoje dejavnosti na področju alpinizma je še športni pedagog.

V sredo, 13. marca 2024, je bil Viki Grošelj gost v Občinski knjižnici Žalec. Po uvodnem pozdravu Jolande Železnik, direktorice Medobčinske splošne knjižnice Žalec, je Viki Grošelj skozi potopisno predavanje predstavil svojo zadnjo knjigo Mojih 33 odprav v najvišja in najbolj odmaknjena gorstva sveta, v kateri je kronološko predstavil vzpone na 33 najvišjih vrhov sveta, ki jih je opravil med letoma 1975 (odprava na Makalu) in 2022 (odprava na Himlung). Je prvi Slovenec na seznamu Rock & Ice Stars, na katerem je trideset pomembnih imen svetovne zgodovine tradicionalnega alpinizma.

Po predavanju so lahko obiskovalci poleg Vikijeve najnovejše knjige kupili še nekaj drugih njegovih knjig, ki jih je prinesel seboj in jih je ponujal po simboličnih cenah. Seveda je bil pripravljen tudi podpisati knjige tistim, ki so si to želeli. Ves izkupiček od prodaje knjig pa bo namenjen Vikijevim humanitarnim projektom v Nepalu.

Besedilo: Karmen Kreže

Fotografije: Darko Naraglav, Bojan Uranjek

Deli vsebino na facebook-u...