Domov » Arhiv prireditev 2016 - Žalec

Predavanje Skrivnosti izza tančice

23 maj 2016 Brez komentarja

V torek, 23. 5. 2016, smo se v Medobčinski splošni knjižnici Žalec podali na potovanje po Iranu z gostjo gospo Bredo Stele.

Na štiritedenskem potovanju po Iranu se je naključno srečala s petimi iranskimi ženskami, katerih zgodbe so se je močno dotaknile. Njihove zgodbe je delila tudi z nami, zato smo ta večer lahko spoznali: Faize, ljubeznivo, gostoljubno gospodično, ki je popolni tujki  – gospe Stele poravnala vse stroške enega dne. Samiro, ki  je imela  pri 27 letih za sabo že dva zakona. Še zdaleč ni bila ženska, kakršno bi si želel moški muslimanskega patriarhata.
Nooshin, intelektualko, ki je zadovoljstvo in samouresničitev iskala v karieri. Brezposelnemu možu, slabiču, se ni bila pripravljena podrejati.
Maryam  I., študentko umetnosti, moškega, ki je ujet v ženskem telesu. Želela je študirati v Evropi … dopisovanje med gospo Bredo in njo je prestregla iranska cenzura in še  Maryam  II., poročeno ženo, ki je skrivnega ljubimca tako globoko ljubila, da je bila pripravljena tvegati, da  jo  zaradi tega doleti smrt.

Spoznali smo pet zanimivih žensk, njihove življenjske zgodbe, kaj jim je skupnega in v čem se razlikujejo.Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...