Predavanje Rozalije Ciglar – Zdrava prehrana in napake pri prehranjevanju
Gostja je nazorno pokazala pot odgovornosti po zdravem okolju in zdravo izbrani hrani. Ščepec za ščepcem je dodala novo izkušnjo za pravilno izbiro. Industrijsko pridelana in predelana hrana, obogatena z dodatki kot emulgatorji, konzervansi,editivi je na daljši rok preverjeno škodljiva za zdravje posameznika. Le z ustrezno hrano po novejši prehranski piramidni lestvici zadostimo celostni oskrbi. Prehranski pomen se pogosto odkriva za ustaljenimi okusi , izbirami , vrednotami. Spoznanja po uravnoteženi in zdravi prehrani so prežeta z modrostjo, ki jo narekuje sedanji čas. Odgovorno in predano, kar nam je brezpogojno in začasno dano, postane smiselno, ko je ozaveščeno in udejanjeno za zdravo. Osmisliti vse prehransko je resničen in premočrten cilj, da živimo kvalitetno in zdravo. Bogati in resnično zadovoljni ob spoznanjih po predavanju Rozalije Ciglar smo se razšli na pot novih izzivov.
Napiši komentar!