Domov » Arhiv prireditev 2022 - Vransko

Predavanje Andreja Pešca VPLIV ČUSTEV NA TVOJE TELO IN ZDRAVJE v Občinski knjižnici Vransko

17 maj 2022 Brez komentarja

»Če naša čustva v umu ostanejo eno noč, prodrejo v naše subtilno telo; če tam ostanejo tri dni, lahko preidejo naprej v naše grobo fizično telo v obliki bolezni.« To trditev dr. V. O. Ruzovova je Andrej Pešec, ki ga je v goste povabilo Društvo za tretje življenjsko obdobje Vransko, utemeljeval na predavanju v Občinski knjižnici Vransko v torek, 17. maja 2022.  

Predstavil nam je, kako čustva vplivajo na bolezni srca, kože, ščitnice, pljuč, jeter in kakšen vpliv imajo na pojav avtoimunih bolezni, alergij. Poudaril je vpliv odnosa med staršema na zdravje otroka. Povedano je podkrepil s številnimi življenjskimi izkušnjami.

A kako se v današnjem hitrem tempu življenja ustaviti in pravilno uravnavati naša čustva? V pomoč so nam različne sprostitvene tehnike, ki jih lahko vpeljemo v dnevno rutino. Prav je, da se naučimo prepoznati sporočila, ki nam jih pošilja naše telo in mu pomagati k ravnovesju, potrebno si je tudi vzeti čas za preoblikovanje negativnih čustev v nam sprejemljiva občutja. Simbiozi čustvenega in telesnega zdravja sta nujni, zato je prav, da ju vedno znova postavljamo v ravnovesje. 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...