Domov » Arhiv prireditev 2021- Prebold

Pred preboldsko knjižnico prisluhnili poletni pravljici

29 junij 2021 Brez komentarja

V torek, 29. junija 2021, so se pred Občinsko knjižnico Prebold po dolgem času v spremstvu svojih najbližjih zbrali mladi ljubitelji pravljic. Skorajšnji sončni zahod je proseval skozi krošnje dreves, vroč dan je tu in tam ohladila prijetna sapica lahnega vetra.

Mali nadobudneži so z zanimanjem prisluhnili zgodbici o zmajčku, ki si neznansko želi imeti prijatelje, da bi z njimi lahko delil sladice, ki jih je sam spekel, kostume, ki jih je sam sešil, slike, ki jih je sam ustvaril. Toda vse živali se ga bojijo. Kajti zmaji bruhajo ogenj, so nevarni in drugačni. Tako mislijo, vse dokler se iznajdljivi zmajček ne udeleži medvedjega piknika – v medvedji preobleki, ki si jo je sam sešil. In ni edini. Tudi miška in los sta se napravila v medveda, da bi ju druge živali sprejele za svoja prijatelja. Prikupna zgodbica prinese poučno sporočilo, da resnica vedno priplava na površje, kar pa je najpomembnejše, pravljica polaga na srce, naj sprejmemo druge takšne, kakršni so.

Dogodek je potekal v sklopu projekta »Čebela BERE med!« in tako smo medvedji zabavi iz prve zgodbice dodali še drugo zabavno zgodbico o čebeli, ki išče in išče zlati nektar, ko pa ga na cvetočem travniku najde, ga nabere, kolikor ga lahko nese, in odbrenči nazaj v čebelnjak.

Za prijeten začetek počitnic je vsak otrok prejel simbolični morski val, ki ga bo doma okrasil s poletnimi motivi v papirnatih zvitkih.

 

Besedilo: Lea Felicijan

Fotografije: Sara Hauptfeld

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...