Domov » Arhiv prireditev 2021 - Žalec

Pravljični maraton – ČEBELICA, KAJ DELAŠ

13 april 2021 Brez komentarja
31. marca 2021, dan pred zaprtjem javnega življenja v Sloveniji, smo v Medobčinski splošni knjižnici Žalec pripravili pravljični maraton za vrtčevske skupinice otrok. Razmeram ustrezno smo otroke povabili na zelenico pred knjižnico, kjer so v varni razdalji s pripovedovalko Ireno Štusej poslušali njeno avtorsko pravljico Čebelica, kaj delaš.
Dve skupinici otrok sta druga za drugo poslušali zgodbico o čebelici, ki iz urbanega čebelnjaka na strehi knjižnice zaide na papirnato cvetje pod lipo, kjer deklica bere knjigo. Pripoved je dopolnjeval pisan čebelnjak, ki ga je knjižnica pridobila prek projekta LAS-ov Slovenije Čebela BERE med, v katerem sodeluje. Ob mednarodnem dnevu knjig za otroke smo tako vsaj dve skupinici otrok po dolgem času gostili v okolju knjig in sončnega dne.
Po sprostitvi ukrepov v zvezi z zajezitvijo širjenja virusa bomo k poslušanju povabili še druge skupine vrtčevskih otrok, saj je znanje o čebelah, o urbanih čebelnjakih, medovitih rastlinah ter o branju knjig in branju medu še posebej v tem času pomembno.
 
Irena Štusej
Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...