Domov » Arhiv prireditev 2022 - Žalec

PRAVLJIČNI MARATON 2022

1 april 2022 Brez komentarja

V petek, 1. aprila 2022, so v Medobčinski splošni knjižnici Žalec pripravili že 14. PRAVLJIČNI MARATON. Namenjen je najmlajšim bralcem, saj je 2. april mednarodni dan knjig za otroke. Na ta dan se je rodil veliki pravljičar Hans Christian Andersen, ki je avtor nepozabnih pravljic Grdi raček, Cesarjeva nova oblačila, Palčica, Svinjski pastir, Bedak Jurček.

Letošnji pravljični maraton je bil v žalski knjižnici posvečen slovenski pravljičarki Eli Peroci. Februarja letos je minilo 100 od njenega rojstva. Kljub temu, da je že nekaj časa ni med nami, so njene pravljice še vedno aktualne in zanimive tudi za današnje mlade bralce. Le kdo ne pozna njenih del: Moj dežnik je lahko balon, Hišica iz kock, Stara hiša št. 3, Muca Copatarica…

85 otrok iz vrtca in II. Osnovne šole Žalec, je prisluhnilo pravljici MUCA  COPATARICA, ki sta jo pripovedovali Nina Trbovšek in Tina Štrajher. Vsi otroci so povedali, da oni skrbno pospravljajo copate, da jim jih ne bo odnesla Muca Copatarica. Ker so pridno poslušali pravljico in sodelovali v pogovoru, so dobili svinčnike, kazalke, pobarvanke in bonbone, s katerimi so se posladkali na poti v vrtec oziroma šolo. Vsak je dobil na roko tudi štampiljko Muce Copatarice, da ne bodo prehitro pozabili, katero pravljico so poslušali. Pravljični maraton je bil organiziran v sklopu projekta Čebela BERE med v katerem sodeluje več LAS-ov Slovenije.

Potem, ko dlje časa zaradi izrednih razmer nismo pripravljali pravljičnih ur, je bilo ponovno srečanje za knjižničarje in otroke zelo prisrčno in veselo.

Irena Verbič

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...