Domov » Arhiv prireditev 2018 - Prebold

Pravljična ura s kobilico Tilico na cvetočem travniku

29 maj 2018 Brez komentarja

V torek, 29. maja 2018, smo se v Občinski knjižnici Prebold spet zbrali na pravljični uri s poustvarjanjem. Dan je bil ravno pravšnji za to, da v pogovoru delimo izkušnje, kako je, ko se zapodimo na pomladni travnik. Otroci dobro vedo, da na njem najdemo številne male živali: gosenice, metulje, polže, deževnike, čebele, mravlje, pikapolonice, kobilice …

Pravljica je govorila o poskočni kobilici Tilici, ki pa se neznansko dolgočasi. Zato se odloči, da si poišče prijatelja za igro. Razveseliti jo poskušajo vrabček, polž, krt, zajček, muca in lisica. Toda kobilica Tilica se še vedno dolgočasi. Nič se ji ne zdi zabavno. Dokler ne sreča žirafe in se z njo igra, katera bo pojedla več listja z drevesa. Skupaj žvečita, se smejeta in spakujeta. Postaneta nerazdružljivi prijateljici.

Po tej prikupni pravljici smo se tudi mi igrali. V kvizu o travniških živalih smo ugotovili, da smo odlični poznavalci te tematike. Nato je sledil ustvarjalni del, v katerem so nastali zeleni papirnati travniki, polni drobnih živalskih prijateljev.

Besedilo in fotografije: Lea Felicijan


 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...