Domov » Arhiv prireditev 2018 - Prebold

Pravljična ura o morskih radostih

19 junij 2018 Brez komentarja

Predpočitniška pravljična ura v Občinski knjižnici Prebold, ki je potekala v torek, 19. junija 2018, je bila polna veselja in radoživega pričakovanja sončnih, brezskrbnih poletnih dni. Otroci so sedli na modre blazine in se v domišljiji spustili na morsko dno.

Zgodbica je govorila o malem Plavutku, ribici, ki nekega dne naleti na vznemirljivo odkritje. Z ladje so padli štirje inštrumenti, kot nalašč za morsko glasbeno skupino. Toda čeprav si Plavutek neznansko želi zaigrati skupaj s svojimi prijatelji, je tako dobrega srca, da boben preda hobotnici, ker ima več rok; saksofon morskemu konjičku, ker je tako zavit; klavir morski zvezdi, ker se laže podi po črno-belih tipkah; triangel kitu, ker je kot nalašč zanj. Vsi imajo svoj inštrument, koncert se je začel, le … Jojprejoj! Vse kaže na žalosten konec, ko se nenadoma izza morske trave zasliši presunljiva melodija. To je mali Plavutek s svojim čudovitim glasom. Prijatelji se v hipu zavedo, da nikoli ne smemo obrniti hrbta nekomu, ki nam je želel dobro. Veseli zvoki in pojoča ribica odmevajo glasno po širnem morju.

Ustvarjanje je bilo tudi tokrat povezovalno. Spretni prstki so izdelali vsak svoj papirnati morski val ter ga na koncu združili v velik in nadvse sončen pljusk morja.

Besedilo in fotografije: Lea FelicijanDelite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...