Domov » Arhiv prireditev 2015 - Polzela

Pravljična ura in Čudovite leteče knjige gospoda Morrisa Lessmora

26 november 2015 Brez komentarja

Novembrsko srečanje s pravljico smo posvetili ljubezni do besed, zgodb in knjig. Prisluhnili smo zgodbi Morrisa Lessmora, velikega ljubitelja knjig in pisatelja, ki v grozovitem viharju izgubi vse. Tudi knjige. Med prebijanjem skozi vihar ga zanese v čudovito osamljeno knjižnico, v kateri pa se skriva več življenja, kot bi mislil na prvi pogled. Knjige v njej so namreč žive, sočutne in celo letijo. Morris tako preostanek življenja preživi z njimi, skrbi zanje, jih popravlja in ohranja pri življenju s prebiranjem njihovih zgodb. Morris je knjige rad delil z drugimi. Včasih je bila to kakšna zelo priljubljena, ki je bila vsem všeč, kdaj drugič je našel osamljeno knjižico, katere zgodbo je malokdo poznal.
»Zgodba vsakogar je pomembna,« je govoril Morris.
In vse knjige so mu pritrjevale.

Ko se Morris postara in popiše zadnjo stran v svoji knjigi življenja, se poslovi in odleti z jato knjig, na pragu pa se prikaže deklica, ki ji v naročje poleti Morrisova knjiga, in zgodba dobi nov začetek.

Očarljiva in ganljiva, preprosta ter pomensko globoka zgodba se dotakne odraslih vsaj tako močno kot otrok. Poleg čudovitega besedila slikanico spremljajo tudi krasne ilustracije. Preberite jo ali jo podarite ob prihajajočih božičnih praznikih!

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...